ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Αποστολάκης Δημήτριος MSc

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Αποστολάκης Δημήτριος MSc Featured

https://www.toothnew.gr/media/reviews/photos/thumbnail/130x130c/27/0b/75/NEWApostolakis-81-1515490973.jpg
 
0.0
 
0.0 (0)
3789   0   1   0   0   0
  Add Media

Πρόσθετες Πληροφορίες

Ειδικότητα
Ακτινολόγοι Οδοντίατροι

Τοποθεσία

Χώρα
Ελλάδα
Διεύθυνση
Πλατεία 1866, 39
Νομός
Χανίων
Περιοχή
Χανιά

Επικοινωνία

Τηλέφωνο
28210 97 757
Ιστοσελίδα
E-mail
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιατρείο στο Ηράκλειο Κρήτης

Διεύθυνση: 
Αβέρωφ 13, Α Όροφος
Περιοχή: Ηράκλειο
Τηλέφωνο: 2810 33 40 21

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τα ιατρεία είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στην λήψη και μελέτη ακτινογραφιών των δοντιών και των γνάθων και διαθέτουν σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό καθώς και οδοντιατρικούς υπολογιστικούς τομογράφους υψηλής ανάλυσης.

Η Οδοντιατρική Ακτινολογία Στην Κρήτη στα Ιατρεία του Ηρακλείου και των Χανιών, εκτελεί τόσο συνήθεις οδοντιατρικές ακτινολογικές εξετάσεις όπως Πανοραμικές & Κεφαλομετρικές ακτινογραφίες όσο και υψηλής ανάλυσης Οδοντιατρική Υπολογιστική Τομογραφία (CBCT) με απόλυτη στόχευση της περιοχής ακτινοβόλησης. Έτσι η εξέταση μπορεί να περιλαμβάνει από την περιορισμένη περιοχή 1-3 δοντιών μέχρι και όλο το εύρος της κεφαλής. Σκοπός : Η μέγιστη ακρίβεια στην διάγνωση, η μικρότερη δόση ακτινοβολίας για τον ασθενή και η ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση.

Επιπλέον, στο Ιατρείο του Ηρακλείου είναι δυνατή η λήψη 3d φωτογραφίας χωρίς καμία ακτινοβολία. Η 3d φωτογραφία αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό μέσο για την σχεδίαση και αξιολόγηση των ορθοδοντικών, ορθογναθικών και πλαστικών επεμβάσεων στην περιοχή του προσώπου.

Για ασθενείς με πολύπλοκα ορθοδοντικά, ορθογναθικά και γναθοχειρουργικά προβλήματα τα Ιατρεία μας παρέχουν την δυνατότητα στον Ορθοδοντικό και στον Στοματικό & Γναθοπροσωπικό χειρουργό του virtual προ-εγχειρητικού σχεδιασμού με πρόβλεψη της θέσης των μαλακών μορίων (soft tissue prediction). Σκοπός : Το καλύτερο δυνατό λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα για τον ασθενή.

Όλες οι εξετάσεις CBCT συνοδεύονται από έκθεση (report) με τα κυριότερα ευρήματα, που πέρα από τα δόντια μπορεί να περιλαμβάνουν τις αρθρώσεις, τους παραρρίνιους κόλπους (πχ ιγμόρεια), τα οστά των γνάθων και τους τραχηλικούς ιστούς.
Η Οδοντιατρική Ακτινολογία Στην Κρήτη παραδίδει τις εξετάσεις σε φιλμ και CD.


ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

CBCT: Οδοντιατρική Υπολογιστική Τομογραφία

Η Οδοντιατρική Υπολογιστική τομογραφία κωνικής δέσμης (CBCT) αποτελεί σήμερα την πλέον αποτελεσματική ακτινογραφική μέθοδο για την αποκάλυψη μεγάλου αριθμού προβλημάτων των δοντιών και των γνάθων. Η τομογραφία μοιάζει με την ιατρική αξονική ακτινογραφία αλλά η δόση που δέχεται ο ασθενής είναι πολύ μικρότερη.
Η χρησιμότητα της οδοντιατρικής υπολογιστικής τομογραφίας αναδεικνύεται μετά την επεξεργασία των εικόνων, εργασία που απαιτεί γνώση και εμπειρία. Έτσι η εξέταση εξατομικεύεται για κάθε ασθενή ανάλογα με το διαγνωστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Μελέτη Εμφυτεύματων (Implant study)

Η οδοντιατρική υπολογιστική τομογραφία έχει γίνει απαραίτητη εξέταση πριν από τις επεμβάσεις για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Για την επιτυχία της επέμβασης ο όγκος του οστού όπου τα εμφυτεύματα θα τοποθετηθούν είναι καθοριστικής σημασίας. Η τρισδιάστατη απεικόνιση και οι τομές των γνάθων (τύπου Denta Scan) δίδουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Οι μετρήσεις, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εξετάσεις (πχ πανοραμικές) είναι πάντοτε ακριβής.

Συμβατότητα με Simplant και άλλα προγράμματα χειρουργικής καθοδήγησης. Για την ασφάλεια της επέμβασης ανατομικά μόρια, όπως το ιγμόρειο και νεύρα, όπως το κάτω φατνιακό πρέπει να προφυλαχθούν. Γίνεται σημείωση (μαρκάρισμα) των ευαίσθητων ανατομικών μορίων για την εύκολη αναγνώρισή τους από τον γιατρό.

Μελέτη κροταφογναθικής άρθρωσης (TMJ stydy)

Το οστικό υπόστρωμα της κροταφογναθικής άρθρωσης απεικονίζεται με ακρίβεια και σαφήνεια και απεικονιστικά ευρήματα οστεοαρθρίτιδας σημειώνονται έστω και σε πρώιμα στάδια. Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μόνο με κλειστό στόμα είτε με κλειστό και ανοικτό στόμα.

Μελέτη έγκλειστων δοντιών

Είτε πρόκειται για έναν έγκλειστο 3ο γομφίο (φρονιμίτη) είτε για ένα οποιοδήποτε άλλο έγκλειστο δόντι (πχ κυνόδοντα) η τομογραφία θα αποκαλύψει την σχέση του με νεύρα της περιοχής, με τα άλλα δόντια καθώς και την θέση του στις γνάθους. Στους φρονιμίτες ο κίνδυνος τρώσης του νεύρου θα αξιολογηθεί με ακρίβεια, όπως και η δυσκολία της επέμβασης. Στα έγκλειστα δόντια θα αξιολογηθεί η θέση τους, η κλίση τους και η δυνατότητα μετακίνησής τους.

Ενδοδοντία

Η δυνατότητα της τομογραφίας να απεικονίσει κάθε λεπτομέρεια του δοντιού δίδει την δυνατότητα στον γιατρό να εντοπίσει τον ακριβή αιτία του προβλήματος ενός θεραπευμένου (απονευρωμένου) δοντιού και να δράσει ανάλογα. Η μελέτη περιορίζεται στο υπό εξέταση δόντι ή δόντια και οι εικόνες που παράγονται απεικονίζουν την αιτία του προβλήματος.

Παθολογία/ Τραύμα

Συχνά στις κοινές ακτινογραφίες έχουμε ευρήματα παθολογίας (όγκοι, κύστες, κατάγματα κτλ). Η χαμηλής δόσης οδοντιατρική τομογραφία θα χρησιμοποιηθεί για την πληρέστερη διερεύνηση και για μια πιο ακριβή ακτινολογική διάγνωση.

DDS: Οδοντιατρική σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
MSc (Oral Surgery): University of Manchester
MSc (Dental & Maxillofacial Radiology): King's College, University of London

Πρόσφατες δημοσιεύσεις:
- Radiographic evaluation of the superior alveolar canal: measurements of its diameter and of its position in relation to the maxillary sinus floor: a cone beam computerized tomography study. Apostolakis D, Bissoon AK. Clin Oral Implants Res. 2013 Feb 18. doi: 10.1111/clr.12119.

- The dimensions of the mandibular incisive canal and its spatial relationship to various anatomical landmarks of the mandible: a study using cone beam computed tomography. Apostolakis D, Brown JE. Int J Oral Maxillofac Implants. 2013 Jan-Feb;28(1):117-24. doi: 10.11607/jomi.2372.

- The anterior loop of the inferior alveolar nerve: prevalence, measurement of its length and a recommendation for interforaminal implant installation based on cone beam CT imaging. Apostolakis D, Brown JE. Clin Oral Implants Res. 2012 Sep;23(9):1022-30. doi: 10.1111/j.1600-0501.2011.02261.

- Μέλος της European Academy of Dentomaxillofacial Radiology (EADMFR).

- Μέλος της International Association of Dentomaxilofacial Radiology (IADMFR).


Πολιτάκης Αντώνης, Βοηθός Ακτινολόγου
Έχοντας δουλέψει τόσο σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια όσο και στα ακτινολογικά τμήματα του Βενιζέλειου και του ΠΑΓΝΗ με τελευταία ενασχόληση το τμήμα αγγειογραφίας του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο Αντώνης Πολιτάκης έχει την εμπειρία και την γνώση να εγγυηθεί την καλύτερη ποιότητα ακτινογραφίας με την μικρότερη δόση ακτινοβολίας.

Μπίκας Μανώλης, Μηχανικός Περιβάλλοντος
Ο Μανώλης Μπίκας, Μηχανικός Περιβάλλοντος απόφοιτος του ΑΤΕΙ Χανίων αποτελεί την εγγύηση ότι οι ασθενείς μας θα δεχθούν όσο γίνεται μικρότερη δόση ακτινοβολίας και ότι ο περιβάλλον χώρος είναι ασφαλής από την ακτινοβολία αυτή.
Αποτελεί και τον υπεύθυνο του δικτύου των υπολογιστών μας.

Γιώργος Κουράκης, Μηχανικός Μηχανολόγος
Ο Γιώργος Κουράκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολόγων του ΤΕΙ Κρήτης. Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος των υπολογιστικών συστημάτων τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο και επικεφαλής εμβιομηχανικός του τμήματος υπολογιστικής χειρουργικής του ιατρείου μας ασχολούμενος μεταξύ άλλων τόσο με reverse engineering όσο και με 3D printing επί ανατομικών δεδομένων.

 
Μελέτη Εμφυτεύματων (Implant study) Μελέτη κροταφογναθικής άρθρωσης (TMJ stydy) 
 
   
 Μελέτη κροταφογναθικής άρθρωσης (TMJ stydy) Μελέτη έγκλειστων δοντιών 
 
   
 Μελέτη έγκλειστων δοντιών Παθολογία/ Τραύμα 
 
   
Ενδοδοντία

 

   
   

Photos

Map

Swap Start/End

Κριτικές Χρηστών

Δεν υπάρχουν κριτικές χρηστών για αυτή την εγγραφή.