Θέλετε να αποκτήσετε παιδί, μη παραμελείτε την υγεία τον δοντιών σας. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, είναι ένας από τους παράγοντες, που επηρεάζουν τη γονιμότητα. Διαβάστε γιατί.

Η ΟΥΛΙΤΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
Κατά μέσο όρο, μια γυναίκα χρειάζεται πέντε μήνες για να συλλάβει , από τη στιγμή που ξεκινά τις προσπάθειες για ένα μωρό. Ωστόσο, για τις γυναίκες με χρόνια πρησμένα ούλα και φλεγμονές, ο απαιτούμενος χρόνος μπορεί να ανέλθει στους επτά μήνες. Γιατί;  Ερευνητές από τη Σουηδία πιστεύουν ότι η φλεγμονή στο στόμα μπορεί να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση, που βλάπτει τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγής.

ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
Θα μπορούσε το στοματικό διάλυμα, που χρησιμοποιείτε, να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά σας να μείνετε έγκυος; Πριν από την επόμενη φορά, που θα το χρησιμοποιήσετε, ελέγξτε την ετικέτα για να δείτε, αν το αγαπημένο εμπορικό σήμα σας περιέχει triclosan, που χρησιμοποιείται συχνά ως αντιβακτηριακή ένωση. Σύμφωνα με περιβαλλοντική έρευνα σε ζώα, η συγκεκριμένη χημική ουσία μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των αναπαραγωγικών ορμονών, συμπεριλαμβανομένων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ
Δεν είναι μόνο γυναικεία γονιμότητα, που επηρεάζεται από την υγεία των δοντιών. Σε μια μελέτη του 2010, επιστήμονες από το Ισραήλ αξιολόγησαν 75 άνδρες μεταξύ των ηλικιών 23 και 52. Σε μια κλινική γονιμότητας ανέλυσαν το σπέρμα τους και είδαν ότι από αυτούς, που είχαν ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα, το 68% είχαν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων ή άλλα προβλήματα του σπέρματος.

ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΑΜΑΓΑΛΜΑΤΟΣ
Οι ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του υδραργύρου στην ανθρώπινη γονιμότητα έχουν οδηγήσει ορισμένες γυναίκες να αμφισβητούν την ασφάλεια των ασημένιων σφραγισμάτων αμαλγάματος, που περιέχουν μικρές ποσότητες των τοξικών βαρέων μετάλλων. Θα πρέπει να ανησυχούν; Σύμφωνα με την American Dental Association, μάλλον όχι. Σε μια πρόσφατη έκθεση για την ασφάλεια του αργύρου αμαλγαμάτων, η ADA σημείωσε ότι σε πρόσφατη μελέτη "δεν βρήκε διαφορές στην γονιμότητα και την έκβαση μίας εγκυμοσύνης σε γυναίκες, που είχαν τέτοιου είδους σφραγίσματα».

ΠΡΟΣΟΧΗ
Έχει περάσει καιρός από το τελευταίο σας ραντεβού με τον οδοντίατρο; Μπορεί να είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ξεκινήσετε τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις τώρα, ώστε να αποτρέψετε τα οδοντικά προβλήματα αργότερα, όταν είστε πραγματικά έγκυος. Με άλλα λόγια, βουρτσίζετε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε οδοντόνημα!

ΠΗΓΗ: www.mother.gr

 

 

{fcomment}

Scroll to top