Η αγάπη είναι τυφλή λένε, αλλά ο Martin Jones από την Αγγλία  έχει κάθε λόγο να πιστεύει τ' αντίθετο, αφού κατάφερε με την βοήθεια της επιστήμης και είδε τη γυναίκα του μετά από μια δεκαετία.

 

Ο Martin στάθηκε άτυχος κι ενώ ήταν ήδη τυφλός απο το ένα μάτι, πρίν 10 χρόνια έπαθε σοβαρό εργατικό ατύχημα μ' αποτέλεσμα να χάσει και τ' άλλο. Καθημερινά παραπονούνταν στους φίλους, ύστερα μάλιστα κι από μία αποτυχημένη επέμβαση το 2009, ότι δεν θα έβλεπε πάλι το πρόσωπο της γυναίκας του. Ένα ιατρικό άρθρο όμως που μιλούσε για μια επέμβαση με παρόμοια χαρακτηριστικά που έτυχε να διαβάσει κάποιος απο τους φίλους στον τοπικό τύπο, έδωσε στον άτυχο Martin Jones μιά ελπίδα…φωτός.
Ο Martin ήρθε σε επαφή με την ομάδα του καθηγητή στην Οφθαλμολογική Κλινική Σάσεξ στο Μπράιτον της Αγγλίας, και αμέσως υποβλήθηκε σε δεύτερη εγχείρηση για την αποκατάσταση της όρασης του.

Στα πλαίσια της επέμβασης, οι χειρούργοι χρησιμοποίησαν ένα πολύ μικρό κομμάτι από τα δικά του δόντια, έναν κυνόδοντα!!!  και με μιά ειδική τεχνική το εμφύτευμα (το δόντι δηλαδή ) τοποθέτηθηκε   στον μέρος του ματιού του, στο σημείο του φακού. Το σημείο εκείνο δηλαδή που προβάλει το φώς επάνω στον αμφιβληστροειδή. Στην συνέχεια με χειρουργική ακρίβεια άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο δόντι του Martin.

Ο λόγος ήταν το φως να περνάει στον αμφιβληστροειδή που εστιάζεται από τον κερατοειδή και τον φακό, (το δόντι πλέον) και το μεταφράζει σ' οπτικό ερέθισμα. Το συνολικό αποτέλεσμα δεν μοιάζει μ' ένα συμβατικό μάτι, αλλά βοήθησε
ν' αποκαταστήσει την όραση, ο Martin.

Πάνω από 600 ανθρώποι σε όλο τον κόσμο έχουν υποβληθεί σ'αυτήν την επέμβαση, ενώ πρόσφατα το επιτελείο του γιατρού, πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εκεί πραγματοποιήσαν την πρώτη τους επέμβαση.Όσο για τον κ. Jones, το πρώτο πράγμα που κοίταξε όταν οι επίδεσμοι βγήκαν, ήταν το πρόσωπο της υπέροχης συζύγου του.

 

 

{fcomment}

Scroll to top