Όπως λέγει και το ρεπορτάζ, πρόκειται για μία από τις πρώτες οδοντιατρικές καρέκλες που χρησιμοποιήθηκαν σε Οδοντιατρείο περίπου πρίν απο 2 αιώνες για την επίλυση των τότε οδοντιατρικών προβλημάτων.

Η συντακτική ομάδα του toothnews.gr για πάρα πολλές μέρες προσπαθούσε να βρεί (στο nternet) και τον πρώτο άνθρωπο  που κάθισε σ΄αυτήν και εξετάστηκε, αν θεραπεύτηκε ή πόσο άντεξε χρονικά την αναπαυτική οδοντιατρική αυτή καρέκλα; Στάθηκε όμως αδύνατον!!

Σήμερα με δεδομένη την ανάγκη της εποχής για άνεση οι εταιρίες οδήγηθηκαν στη δημιουργία νέων μορφών οδοντιατρικής καρέκλας με αναφορές και σχέδια απο αναπαυτικές καρέκλες  σαλονιού. Πάντως εκείνο που λέγεται από πολλούς που την επισκέπτονται συχνά είναι γεγονός ότι, όσο ελκυστική  κι αν προσπάθούν να την κάνουν εν τούτοις δεν παύει να παραμένει τρομακτική, θυμίζοντας εικόνα ...βασανιστηρίου.

Και για επανέλθουμε στην καρέκλα των πρίν 220 χρόνων, οι άνθρωποι "πάλευαν" σχεδιαστικά με ότι είχαν στα χέρια τους. Ήταν μια αρχή θα λέγαμε για να εξελιχθεί η έδρα, όπως την λέμε σήμερα, σ' ένα έργο τέχνης, design, εργονομίας, ποικιλίας χρωμάτων γύρω από την οποία στήνεται ο χώρος θεραπείας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για εκείνους που έχουν το φόβο του οδοντιάτρου πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα τυχεροί που η επιστήμη έχει εξελιχθεί τόσο και που δε θα εξεταστούν ποτέ πλέον σ΄αυτήν την οδοντιατρική καρέκλα!!!

 

 

{fcomment}

 

 

 

Scroll to top